Sisällön tarjoaa Blogger.

Lahjatoiveet/Lahjojen merkitys

Vihdoinkin joulun stressi on kohdaltani ohi ja lahjat saatu kaikki ostettua. Tuukalle lahjan ostaminen oli helppoa, koska hän kyllä avoimesti kertoi mitä haluaa pukilta. Oli myös helppo kertoa kummeille lapsen toiveista. Tälle meidän Eliakselle lahjan hankkiminen oli sitten arpapeliä. Hän kun ei osaa vielä sanoa mitä toivoisi. Yritin kuitenkin ostaa ja toivoa tarpeellisia juttuja. Meillä lapsilla leluja on jo korit pullollaan ja aina joulun aikaan siivouksessa lentää rikkinäiset lelut pois ja vähän leikityt kiertoon. Tämän joulun toivotuin lahja oli Martti-auto. Siitä Martista on puhuttu syksystä asti ja kun sitä ei synttärilahjaksi herunut,niin ehkä pukki sen nyt sitten tuo. Tuukan kummitäti oli löytänyt tämän kyseisen auton ja tuolla se kuusen alla odottaa huomista. Eliakselle on hommattu Brion taaperokärry,toiveena oli keltainen. Itse kannatan tarpeellisia lahjoja ja jos en mitään tarpeellistä keksi, ostan yleensä karkkia. Ihmisillä on aivan liikaa tavaraa ja sitä kerätään mielin määrin. Olin itsekin aikanaan sellainen,että kaikki piti säästää ja tavaraa saada lisää,samoin äitini oli melkoinen tavaran kerääjä. Nyt kuitenkin olen oivaltanut,ettei ihminen tarvitse sitä kaikkea tavaraa. Teen aina välillä kunnon siivouksen,jossa lentää kyllä huolella ylimääräiset tavarat roskiin/kiertoon. Olen ottamassa alkuvuodesta Lasten Seesamista pöydän,jonne vien vaatteita ja vähän leikittyjä leluja. Niiden tuotoista on tarkoitus sitten ostaa lapsille tulevaisuudessa tarpeellisia asioita. Niin se on huomenna sitten jouluaatto. Tuukka jo kovasti kyselee, koska voi avata lahjoja. Huomenna myöskin paljastuu toteutuiko kaikki tässä listassa mainitsemat lahjat.


Muistan vielä lapsuudessa,kuinka siskoni kanssa odotimme iltaa. Lahjojen avaus ja saaminen oli se aaton huippu kohta. Nuorempana oli niillä lahjoilla merkitystä. Nyt lasten myötä, on mukava nähdä kuinka he odottavat sitä hetkeä,että saavat paketit avata. Itselläni joulussa tärkeintä on yhdessä olo ja lasten ilo.



LAHJATOIVEET

 



Brion taaperokärry tosiaan nyt sitten on hankittuna Eliakselle kevättä varten. Tällä hetkellä hän jo ryömii,mutta ajattelin,että on sitten valmiina kävely harjoittelun tueksi. Koin tämän Tuukan kohdalla tarpeelliseksi,mutta sillon tämä oli meillä vain lainassa.







Tässä tämä MARTTI nyt sitten on. Joulun suurin ja odotetuin lahja. Kummitäti taisi ostaa sellaisen Martin,jossa on vielä kauko-ohjain mukana.




Lahjatoiveisiin tuli nyt sitten myös tämä kypärä.Ollaan ajateltu aloittaa luistelu ja jossain kohtaa myös laskettelu harjoittelua pojalle. Tämä turvakypärä kelpaa siis molenmpiin harrastuksiin.




Tämä H&M:n automatto meillä jo onkin pokien huoneen lattialla. Tämä tuli myös lahjaksi,mutta ajattelin antaa sen jo aikaisemmin. Ilmeistyi silloin lattialle,kun siivosimme poikien huonetta. Tällä onkin jo kovasti leikitty. 



Lisäksi sitten on toivottu, vaatteita,dvd-elokuvia ja muuta hyödyllistä. Millaisia toiveita teidän lapsilla on ollut ?




 
"Niityillä lunta,
 hiljaiset kadut 
taakse jo jäänyt, on syksyn lohduttomuus
 Muistojen virtaa, lapsuuden sadut
 Sanoma joulun on uusi mahdollisuus
 Joulu on taas,riemuitkaa nyt 
lapsi on meille tänä yönä syntynyt
 tulkoon toivo kansoille maan,
 pääsköön vangit vankiloistaan
 uskon siemen nouskoon pintaan, 
olkoon rauha loppumaton"


#SOFIAKII



3 kommenttia

  1. Tuo kierrätysjuttu onkin hyvä. Täytyypä käydä joulun jälkeen läpi taas leluja. Monelta teillä tulee pukki? Mä oon todennut, että pitää jäädä aikaa myös leluilla leikkimiseen.

    VastaaPoista
  2. joskus viiden aikaan varmaan. Tosin ku mennään moneen paikkaan on ehkä pakko jo kotona avata muutama paketti ku ei jaksais kuskata ja etenkin kun meil on tommonen pikku wolkkari lainas ku oma huollos.. ni ei ees mahdu kaikki :)

    VastaaPoista
  3. Me myös varattiin Kirpputoripöytä ennen joulua ja katsottiin sinne myyntiin pojan kanssa yhdessä leluja, joilla ei enää leikitä. Aika hankalalta tuntui meidän 5v pojasta luopua yhtään mistään. Minusta on kuitenkin hyvä jo ihan pienestä pitäen opetella luopumaan turhasta tavarasta. Aionkin nyt pöytätuoton saatua "palkita" pojan, jollain valitsemallaan uudella lelulla :)

    VastaaPoista